Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@13:53:41 GMT

واکسیناسیون دانش‌آموزان گامی برای آموزش حضوری

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۱۴۴۸۶

واکسیناسیون دانش‌آموزان گامی برای آموزش حضوری

به گزارش ایرنا، امسال دومین سالی است که مدارس کشور از جمله استان تهران در شرایط شیوع کرونا به صورت مجازی و از طریق شبکه «شاد» بازگشایی شده اما قرار است از آبان ماه به صورت تدریجی امکان حضور دانش‌آموزان در مدارس فراهم شود.

تضمین سلامت شعار وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید اعلام شده و استمرار آموزش و ارتقای کیفیت به عنوان راهبرد کلان و سلامتی دانش‌آموزان خط قرمز این نهاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت آموزش و پرورش در الگوی طراحی شده برای استمرار آموزش، سه مسیر مدرسه تلویزیونی ایران، آموزش در بستر فضای مجازی (شاد) و بازگشایی آرام و تدریجی با اطمینان از سلامت دانش‌آموزان را در دستور کار قرار داده است.

حدود دو سال است که مدارس کشور از جمله استان تهران در شرایط شیوع کرونا تعطیل هستند و آموزش به صورت مجازی و از طریق مدرسه تلویزیونی ایران پیگیری می‌شود، امکان دسترسی همه دانش‌آموزان به این آموزش‌ها فراهم نیست و آنان با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه هستند.

کارشناسان معتقدند که آموزش مجازی، جایگزین حضور معلم در کلاس درس و تعامل و ارتباط رو در رو معلم با دانش‌آموز نیست و آسیب‌هایی همچون افت کیفیت آموزشی و میانگین نمرات دانش‌آموزان را در پی داشته است. همچنین دوری از فضای مدرسه موجب چاقی، کم‌تحرکی، آسیب‌های جسمی، روحی و روانی، افسردگی، پرخاشگری در برخی از دانش‌آموزان شده است. برای جلوگیری از تداوم این آسیب‌ها و دسترسی همه دانش‌آموزان به آموزش، مسئولان از چند ماه گذشته با ایجاد زمینه برای واکسیناسیون معلمان و دانش‌آموزان و فراهم کردن زیرساخت‌ها و شرایط لازم برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی سعی در بازگشایی مدارس به صورت حضوری دارند.

واکسیناسیون معلمان در برابر کرونا از نهم مرداد آغاز شد و براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۲۷ شهریور نوبت‌دهی واکسیناسیون برای متولدین یک مهر ۱۳۸۲ تا یک مهر ۱۳۸۳ (سن ورود به سال آخر متوسطه دوم)، از ۳۰ شهریور برای افراد ۱۷ سال به بالا، متولدین سال ۱۳۸۳ و قبل از آن  و ششم مهر برای افراد ۱۲ سال به بالا در سامانه salamat.gov.ir آغاز شد و برای بازگشایی مدارس لازم است که هر دو دُز واکسن تزریق شود.

علاوه بر مراکز تجمیعی واکسیناسیون وزارت بهداشت،آموزش و پرورش برای تسریع در روند واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال طی روزهای پنجشنبه و جمعه(۱۵ و ۱۶ مهر) یکصد و ۹۵ مرکز را در استان تهران راه‌اندازی کرده است.

استاندار تهران ۱۲ مهر در جلسه هفتگی ستاد مقابله با کرونا استان تهران با اشاره به واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال گفت: بر اساس آمار اداره کل ثبت احوال استان تهران یک میلیون و ۸۶ هزار و ۲۰ دانش‌آموز ۱۲ تا ۱۸ سال در استان وجود دارد که برای سرعت بخشیدن امر واکسیناسیون به این افراد، حدود ۲۰۰ مدرسه در استان به این امر اختصاص یافت.

انوشیروان محسنی‌بندپی افزود: البته از  ۲۹ شهریور واکسیناسیون سنین ۱۲ تا ۱۸ سال آغاز شده و تاکنون یکصد و ۸۶ هزار نفر از آنان واکسینه شدند اما به دلیل اُنس دانش‌آموزان با مدرسه، تصمیم بر آن شد تا واکسیناسیون آنان از پنجشنبه(۱۵ مهر) در مدارس انجام شود.

محسنی‌بندپی در خصوص بازگشایی مدارس گفت: در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا عنوان شده که نیمه دوم آبان پس از اطمینان بخشی لازم به والدین و رفع هر گونه دغدغه‌ای برای سلامت دانش آموزان حضور آنان در مدارس انجام شود.

اختصاص ۹۵ مرکز واکسیناسیون در شهر تهران

آموزش و پرورش شهر تهران ۹۵ مرکز را برای تسریع در روند واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال راه‌اندازی کرده است. براساس اعلام آموزش و پرورش، این مراکز از ساعت ۸ تا ۱۸ دایر هستند و در صورت حضور مراجعه‌کننده ساعت فعالیت آنها ادامه خواهد داشت.

حضور دانش‌آموزان در این مراکز اجباری نیست و کاملا داوطلبانه و اختیاری است و دانش‌آموزان به همراه کارت ملی یا شناسنامه برای واکسیناسیون می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند، همچنین نیازی به ثبت‌نام در سامانه وزارت بهداشت نیست و بلافاصله پس از حضور دانش‌آموزان در این مراکز اطلاعات آنان توسط ثبات، در این سامانه ثبت خواهد شد.

پیش‌بینی می‌شود که حدود ۵۰۰ هزار دانش‌آموز ۱۲ تا ۱۸ ساله در شهر تهران در این طرح شرکت کنند، دانش‌آموزان با نیازهای ویژه نیز در این طرح مستثنی نیستند و همزمان با دانش‌آموزان عادی واکسینه می‌شوند. در هر مرکز چهار یا پنج نفر از فرهنگیان به عنوان عوامل اجرایی با دانشگاه‌های علوم پزشکی همکاری می‌کنند.

رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران ۱۴ مهر درباره آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان در یک برنامه تلویزیونی اظهارداشت: روزهای پنجشنبه و جمعه(۱۵ و ۱۶ مهر) تمامی دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله شهر تهران به همراه خانواده‌هایشان می‌توانند در ۹۵ مرکز و مدرسه‌ای که برای این کار اختصاص داده شده حضور پیدا کنند و واکسیناسیون را انجام دهند، حتی رانندگان سرویس مدارس هم برای واکسیناسیون می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند.

مسعود ثقفی گفت: مرحله اول این طرح قرار است روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته اجرا شود و اگر احساس کنیم تعداد مراجعان زیادتر است و می‌توانند خدمات را در این مراکز دریافت کنند، این کار را ادامه خواهیم داد اما تمدید آن بستگی به این دارد که چه میزان مشارکت از سوی دانش‌آموزان و والدین آنان وجود داشته باشد.

وی افزود: با توجه به اینکه مدارس آغاز به کار کردند و در روزهای عادی هفته مشغول کار آموزشی هستند، مدارس صرفا روزهای پنجشنبه و جمعه برای واکسیناسیون اختصاص داده شدند اگر این روزها به نتیجه مثبت رسیدیم، احتمالا این طرح روزهای پنجشنبه و جمعه هفته آینده نیز ادامه خواهد داشت، ممکن است اگر تعداد مراجعه‌کنندگان هم قابل توجه باشد، بعضی از این مراکز روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده هم ادامه فعالیت داشته باشند.

ثقفی بیان کرد: برای بازگشایی مدارس این ضرورت وجود دارد که تمامی دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان واکسینه شده باشند، اگر برای خانواده‌ای مهم است که مدارس بازگشایی شوند و دانش‌آموزان در مدرسه حضور پیدا کنند، توصیه می‌کنیم که واکسیناسیون را انجام دهند.

رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران اظهارداشت: اگر به هر دلیلی روند واکسیناسیون به تاخیر بیفتد، دیگر این تصمیماتی است که در ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ خواهد شد و ما هم مطابق با آن دستورالعمل‌ها اقدام خواهیم کرد اما توصیه اکید داریم با توجه به این سهولتی که برای واکسیناسیون فراهم شده خانواده‌ها به نزدیکترین مرکز به محل سکونت خود مراجعه کنند و این روند را انجام دهند.

وی گفت: با توجه به تسریع در واکسیناسیون دانش‌آموزان امیدواریم هر چه زودتر مدارس بازگشایی شوند و روند عادی آموزش را پیگیری کنیم چون عدم بازگشایی مدارس، آسیب‌هایی همچون چاقی و کم‌تحرکی را متوجه جامعه دانش‌آموزی کرده است و از این بابت بسیار نگران هستیم.

ثقفی افزود: با این وجود بازگشایی مدارس بستگی به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا دارد، فعلا اعلام شده اگر روند واکسیناسیون دانش‌آموزان انجام شود، اول آبان ماه بتوانیم مدارس را بازگشایی کنیم اما بازهم منتظر می‌مانیم که ستاد ملی مقابله با کرونا هر تصمیمی گرفت آن را اجرا کنیم.

رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران درباره واکسیناسیون دانش‌آموزان رده سنی کمتر از ۱۲ سال بیان کرد: واکسیناسیون فعلا برای دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال است، تقریبا نیمی از دانش‌آموزان ما مشمول این رده‌بندی سنی می‌شوند اما برای کمتر از این رده سنی منتظر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا خواهیم بود، هر وقت که اعلام کنند ما این آمادگی را داریم که مدارس را به عنوان مراکز واکسیناسیون اختصاص دهیم.

پیش‌بینی واکسیناسیون ۲۵۰هزار دانش‌آموز بالای ۱۲ سال در شهرستان‌های استان تهران

رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران درباره روند واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله در برابر کرونا گفت: این طرح در ۲۱ منطقه و یکصد مرکز با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی اجرا می‌شود.

عباس معبودی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در مراکز واکسیناسیون، نوبت‌دهی انجام شده و دانش‌آموزان براساس زمان تعیین شده با در دست داشتن کارت ملی یا شناسنامه در روزهای پنجشنبه و جمعه(۱۵ و ۱۶ مهر) در مراکز حضور پیدا خواهند کرد.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود در این طرح، ۲۵۰هزار دانش‌آموز ۱۲ سال به بالا در شهرستان‌های استان تهران واکسینه شوند و موفقیت و استقبال از این طرح بستگی به اقناع اولیا و دانش‌آموزان از طریق اطلاع‌رسانی مناطق دارد.

معبودی بیان کرد: دانش‌آموزان با نیازهای ویژه هم همچون سایر دانش‌آموزان در این طرح واکسینه خواهند شد، همچنین در مراکز منعی برای واکسیناسیون اولیای دانش‌آموزان وجود ندارد و اگر شرایط مهیا بود آنان نیز می‌توانند از خدمات مراکز بهره‌مند شوند.

رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران ساعت فعالیت مراکز واکسیناسیون را از ۸:۳۰ تا ۱۶ اعلام کرد و گفت: تا زمانی که مراجعه‌کنندگان در مراکز حضور داشته باشند، خدمات به آنان ارائه خواهد شد.

وی افزود: در مراکز واکسیناسیون بیشتر عوامل مجری؛ واکسیناتور، پزشک مشاور، واکسیناتور و پزشکیار توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی تامین می‌شود و عوامل مدارس؛ مدیر، معاونان آموزشی و پرورشی و کادر خدماتی در این طرح همکاری خواهند کرد و نظارت از طریق مدارس و استان انجام خواهد شد.

معبودی اظهارداشت: تعداد مراکز واکسیناسیون در شهرستان‌های استان با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی براساس جمعیت دانش‌آموزان تعیین شده است، در بعضی از شهرستان‌ها ۲ یا سه مرکز و در بعضی از شهرستان‌ها تا ۱۰ مرکز پیش‌بینی شده است.

رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران گفت: اطلاع رسانی برای شرکت در این طرح بیشتر از طریق مناطق و با مدیریت فرمانداری‌ها انجام شده است، اطلاع رسانی عمومی هم در این زمینه انجام شده تا اگر به هر دلیلی نام و مشخصات دانش‌آموزی در نوبت‌دهی قرار نگرفته بود با در دست داشتن کارت ملی یا شناسنامه به مراکز واکسیناسیون مراجعه کند و واکسینه شود و منعی در این زمینه وجود ندارد.

آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران شامل فیروزکوه، دماوند، رودهن، پردیس، شهرری (ری یک و ۲)، پاکدشت، پیشوا، ورامین، قرچک، کهریزک، فشافویه، چهاردانگه، جوادآباد، اسلامشهر، رباط کریم، شهریار، ملارد، شهر قدس، بهارستان (یک و۲) است.

به گزارش ایرنا، بیش از ۲ میلیون دانش‌آموز در حدود هشت هزار مدرسه استان تهران تحصیل می‌کنند.

برچسب‌ها مدارس ویروس کرونا واکسیناسیون اداره کل آموزش و پرورش تهران اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس ویروس کرونا واکسیناسیون مدارس ویروس کرونا واکسیناسیون اداره کل آموزش و پرورش تهران اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران دانش آموزان آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران واکسیناسیون دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال روند واکسیناسیون دانش آموزان ستاد ملی مقابله با کرونا آموزش و پرورش شهر تهران دانشگاه های علوم پزشکی روزهای پنجشنبه و جمعه مراکز واکسیناسیون برای واکسیناسیون بازگشایی مدارس دانش آموزان دانش آموزان دانش آموزان مراجعه کنند خواهد شد پیش بینی آسیب ها ۹۵ مرکز ۱۲ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۴۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند

محمدی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تهیه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت : الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شده و قرار شده این الگو در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود.

وی افزود: از مهرماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی اضافه کرد: قرار شده مهر ماه امسال ۵۰ درصد مدارس غیردولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی اشاره‌ای به آثار مثبت اعمال معدل امتحانات نهایی در نتیجه آزمون سراسری داشت و گفت: نتیجه اجرای این طرح در مناطق محروم به خوبی خود را نشان داد. به عنوان مثال در استانی مثل کرمانشاه در حالی که در گذشته هیچ رتبه برتری در کنکور نداشتیم، سال گذشته دو رتبه برتر کنکور و ۲۷ رتبه زیر ۱۰۰ و بیش از۲۷۰ رتبه زیر هزار داشتیم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه بنا داریم امسال روی دو موضوع کیفیت بخشی به نظام آموزشی و تقویت مدارس دولتی به عنوان دو مطالبه اصلی مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و ترتیب تمرکز کنیم، گفت: در جهت کیفیت بخشی به نظام آموزشی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. 

وی اشاره‌ای هم به اجرای طرح شهید سید محمدسعید جعفری در استان داشت و گفت: در این طرح اردو‌های دانش‌آموزی به عنوان بستری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفته و این طرح در نهایت شناسایی استعداد‌های دانش آموزان را دنبال می‌کند.

محمدی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در راستای تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، گفت: در ۱.۵ سال گذشته قریب ۶۰ مکان ورزشی با هدف نهادینه کردن ساحت زیستی بدنی در مدارس استان کرمانشاه ایجاد شده است.

وی با اشاره به افزایش سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها گفت: سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها از ۳۰ میلیارد تومان در سنوات قبل به ۱۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امیدواریم در بودجه امسال شاهد توجه بیشتر به آموزش و پرورش در اختصاص بودجه باشیم.

کسب رتبه برتر شورای آموزش و پرورش استان در سطح کشوری، کسب رتبه برتر شورای تحقیقات آموزش و پرورش و نیز رتبه برتر در اجرای پروژه مهر از مهمترین افتخارآفرینی‌های دستگاه تعلیم و تربیت استان کرمانشاه در سال گذشته بود که محمدی از آنها یاد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • آموزش ایمنیِ ترافیک به ۴۶۰۰ از دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان غربی
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند