Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، دکتر علیرضا اولیایی‌منش‌ معاون بهداشتی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در تهران و پیش بینی‌ها از آمار ابتلا در روزهای آینده در این استان گفت: ما تا به حال پنج موج داشته‌ایم و با همکاری مردم در حال حاضر در قسمت نزولی موج پنجم قرار گرفته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از ابتدا هم به این موضوع اشاره کرده‌ایم که رفتار کرونا به گونه‌ای است که همواره بهبود وضعیت بسیار شکننده است. 

اولیایی منش گفت: در هیچ جای دنیا هنوز رفتارهای بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی به طور کامل برداشته نشده است و حتی در جاهایی که واکسیناسیون آن‌ها به طور کامل رو به اتمام است، می‌بینیم که موج‌های بعدی ابتلا برمی‌گردد. پیک ششم به صورت دقیق قابل پیش بینی نیست و بستگی به این دارد که واکسیناسیون با چه سرعتی پیش برود و رفتار بهداشتی مردم چگونه باشد. در روزهای پایانی این هفته که مصادف با شهادت امام رضا (ع) است باید رعایت کنیم که شاهد پیک‌های دیگری نباشیم. 

فوت ۲۵۰ نفر در روز، عدد کمی نیست

او افزود: اگرچه تعداد فوتی‌های کشور به رقمی بین ۲۲۰ تا ۲۸۰ نفر رسیده است، اما یک نفر از فوتی‌ها هم برای ما زیاد است و واقعیت این است که هرکدام از این افراد، عزیزان یک خانواده هستند و فوت آن ها یک خانواده را متاثر می‌کند، به همین دلیل اگر مردم رعایت کنند، پیک نزولی ادامه پیدا خواهد کرد. اما قطعا اگر رعایت نشود، مجددا با سیر صعودی مواجه خواهیم بود، حتی هنوز به طور قطع به عدد دلخواهمان نرسیده‌ایم و وضعیت به هیچ وجه مطلوب نیست. تعداد فوتی‌ها در روز باید به چند ده نفر یا نهایتا ۵۰ یا ۴۰ نفر برسد. آن موقع شاید بتوان گفت وضعیت نسبتا مطلوبی داریم فوت ۲۵۰ نفر در یک روز، عدد کمی نیست. 

اولیایی منش در پاسخ به این سوال که چه زمانی را می‌توان پیش بینی کرد که به آمار فوتی‌ها دو رقمی شود، گفت: اگر بتوانیم واکسیناسیون را برای همه جمعیت واجد شرایط واکسیناسیون کامل کنیم، آنموقع می‌توان در این باره صحبت کرد. درحال حاضر حدود ۶۶ درصد جمعیت کشور واکسیناسیون دوز اول را داشته‌اند و در حدود ۲۶ درصد جمعیت کشور هم دوز دوم را تزریق کرده اند. ایده‌آل ما این است که دوز دومی‌ها را به صددرصد برسانیم و اگر هم نمی‌شود، ۹۰ یا ۸۰ درصد جمعیت باید واکسن زده باشند. 

 آمادگی ۲ میلیون تزریق در روز را داریم

او با اشاره به کاهش استقبال از واکسیناسیون در روزهای اخیر گفت: مشکلی که وجود دارد این است که استقبال از واکسن برای جمعیت باقی مانده دیگر چندان زیاد نیست؛ یعنی ما امکانات را فراهم کرده‌ایم که روزی دو میلیون نفر از جمعیت کشور واکسینه شوند، اما آمار به زیر یک میلیون نفر رسیده است. درحالی که وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی با همکاری سپاه، بسیج و نیروهای مسلح، آموزش و پرورش، اورژانس، هلال احمر، شهرداری ها، استانداری‌ها و فرمانداران همه دست به دست هم داده‌اند و آمادگی دو میلیون تزریق در روز را دارند و ما انتظار داریم مردم مراجعه کنند. 

اولیایی منش در ادامه گفت: اینکه آمار به زیر یک میلیون نفر برسد اصلا مطلوب نیست. باید مردم به خاطر خودشان و هموطنانشان بیایند که این موضوع زودتر تمام شود. اگر از من بپرسید که چه زمانی انتظار دارید که آمارها دو رقمی شود، می‌گویم هر زمانی که واکسیناسیون جمعیت مان در دوز اول و دوز دوم به بالای ۹۰ درصد برسد، آنموقع می‌توان انتظار داشت این اتفاق بیافتد. اما الان با وجود فراهم کردن این همه امکانات، ۶۶ درصد دوز اول و ۲۶ درصد دوز دوم را زده اند. رسانه‌ها نیز باید مردم را تشویق کنند که زودتر برای واکسیناسیون بیایند تا بتوانیم به آن مرحله برسیم. 

۲۵ تا ۳۰ درصد گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند

اولیایی منش در پاسخ به این سوال که آیا آماری از استقبال واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال به دست آمده است، گفت: خوشبختانه به طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ درصد گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند و بالاخره آمار خوبی است چون سامانه نوبت دهی به تازگی برای آن‌ها باز شده است. اقدامی که برای بالا بردن این آمار صورت خواهد گرفت این است که پنجشنبه و جمعه این هفته با تاکید ریاست محترم جمهور و وزرای محترم بهداشت و آموزش و پرورش به صورت جهادی بخشی از مدارس کشور برای واکسیناسیون مورد استفاده قرار خواهند گرفت. در هر استانی آمار این مدارس اعلام خواهد شد.

او افزود: در استان تهران نیز ۱۰۰ مدرسه در داخل شهر و حدود ۱۰۰ مدرسه نیز در شهرستان‌های استان تهران، که جمعا در حدود ۲۰۰ مدرسه می‌شود به حدود هزار مراکز واکسیناسیون تهران اضافه خواهند شد. امیدواریم پنجشنبه و جمعه به یکباره آمار واکسیناسیون برای دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال جهش پیدا کند. 

 اگر ۵۰ درصد مردم واکسینه شده باشند، بازگشایی‌ها سخت می‌شود

اولیایی منش درپاسخ به این سوال که با توجه به اعلام آبان ماه به عنوان موعد بازگشایی مدارس، آیا می‌توانیم تا آن تاریخ به آمار قابل قبول واکسیناسیون دانش آموزان برسیم، گفت: ما تلاشمان را می‌کنیم و طرح واکسیناسیون مدارس که از این هفته شروع می‌شود و تداوم خواهد یافت برای همین است.

وی گفت:اما تصمیم گیری برای همه افراد جامعه به هم متصل است. اگر به فرض ۱۰۰ درصد دانش آموزان را واکسینه کنیم اما باقی مردم ۵۰ درصد واکسینه شده باشند، باز هم بازگشایی‌ها بسیار سخت می‌شود، به این دلیل که این دانش آموزان ناقل می‌شوند و این ناقلان می‌توانند آلودگی را به مدرسه بیاورند و آلودگی را از مدرسه به خانه ببرند. همه اقشار باید با هم واکسینه شوند. 

اولیایی منش گفت: کشورهای پیشرفته هم به این نتیجه رسیده‌اند که تا کشورهای محروم واکسینه نشوند، سلامتی جامعه خودشان محقق نمی‌شود. ۲.۶ درصد مردم کشورهای محروم در جهان واکسینه شده اند. درحال حاضر آلودگی در کشور انگلیس بالا رفته و عمده‌اش هم به خاطر جمعیتی است که به این کشور مسافرت می‌کنند. به همین دلیل جامعه بشری به هم پیوسته است و به طریق اولی در کشور ما هم همه به هم متصل هستند و فایده ندارد اگر معلمان را واکسینه کنیم، اما دانش آموزان را به اندازه کافی واکسینه نکنیم و یا دانش آموزان را واکسینه کنیم اما بقیه گروه‌ها را خیر. باید دست به دست هم بدهیم که همه اقشار به واکسیناسیون ۹۰ درصد برسند. 

درخواست تست پی سی آر از افرادی که واکسن نزده‌اند، بسیار منطقی است

اولیایی منش در واکنش به گفته یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه واکسیناسیون و تست پی سی آر اجباری خلاف قانون اساسی است، گفت: مصوبه‌ای در ستاد ملی کرونا داریم که کسانی که در مشاغل دولتی فعالیت می کنند و یا مشاغلی که به صورت قابل توجهی با مردم در ارتباط هستند، واکسن رایگان بزنند و اگر نیایند باید برای انجام فعالیت تست پی سی آر منفی بیاورند. این مساله بسیار منطقی است.

وی گفت: واکسن رایگان با زحمت بسیار تهیه شده و در اختیار همه مردم است. بیایند واکسن تزریق کنند. اگر یک معلم بگوید من نمی‌خواهم واکسن بزنم، دانش‌آموز را چگونه دست این معلم بدهیم؟ این معلم باید تست منفی پی سی آر بیاورد که آلودگی ندارد. بسیار منطقی است و به هیچ وجه مخالف قانون نیست. به این علت که سلامت مردم در خطر است.

کد خبر 630626 برچسب‌ها كرونا در ايران واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران واکسن کرونا دانش آموزان دوز اول پی سی آر فوتی ها ۱۸ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۵۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی کاظمی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که وزارت آموزش و پرورش چه مشارکتی برای جهش تولید می‌تواند داشته باشد، افزود: بر اساس فرمایشات رهبری، که تحقق این شعار و مشارکت مردم از طریق مهارت افزایی است؛ ما هم در همین راستا ماموریت خود را توجه به مهارت آموزی و مهارت افزایی نوجوانان برای همه دانش آموزان و به صورت خاص تقویت هنرستان‌ها و مراکز فنی حرفه‌ای را مدنظر قرار دادیم. معتقدیم اگر می‌خواهیم زنجیره ارزش در استان‌های کشور محقق شود طبیعی است که نیروی انسانی توانمند در آن موضوع خاص باید شکل بگیرد.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم ارتباطی مناسب بین آموزش دهنده و بهره‌بردار با رویکردهای مناسب سیاستگذاری را فراهم کنیم

کاظمی با اشاره به ایجاد هنرستان‌هایی در جوار صنعت و کارخانه‌های صنعتی، گفت: اگر بوم یک استان صنایع دستی است قطعاً تربیت نیرو در راستای صنایع دستی خواهد بود یا اگر استانی کشاورزی خوبی داشته باشد ما هنرستان‌های خوبی در رشته‌های متعدد کشاورزی داریم که می‌تواند تربیت نیروی انسانی متخصص را در آن حوزه تربیت کند.

معاون آموزش متوسطه افزود: در دو سال گذشته وزارت آموزش و پرورش توانسته بیش از ۲۱۳ هزار دانش آموز هنرستانی را به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه کند که این یک اقدام بزرگ است. در برنامه‌ای که وزارت آموزش و پرورش متناسب با نیازهای کشور در راستای تحقق برنامه هفتم طراحی کرده است سهم ۵۰ درصدی دانش آموزان هنرستانی با توجه به آمایش منطقه‌ای است.

کاظمی با اشاره به مشارکت استانداری‌ها، اتاق‌های صنایع و معادن و اتاق‌های بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی گفت: در همین راستا جلسات متعددی داشتیم؛ هم معاون اول رییس‌جمهور در جلسه ای که با اعضای اتاق بازرگانی، کشاورزی و اتاق‌های اصناف داشت، چندین بار بر مسئله راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت تاکید کرد. در این زمینه اقدام بزرگی صورت گرفت که بر این اساس در هفته گذشته در هیات دولت آیین نامه با موضوع تقویت و توسعه مهارت آموزی دانش آموزان به تصویب رسید که رویکرد اصلی آن توجه به زنجیره ارزش است که راه اصلی ان تقویت هنرستان‌ها است.

معاون آموزش متوسطه افزود: بر اساس یک نقشه راهی که در وزارت آموزش و پرورش با مشارکت استان‌ها و استانداری ها تدوین شده است؛ اقدامات خودمان را تنظیم کردیم. در گام اول آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی اتفاق افتاد که چطور سند آموزش‌های فنی و حرفه‌ای خود را مبتنی بر نیاز و آمایش منطقه‌ای و زنجیره ارزش تدوین و اجرایی کنند. بر این اساس، در گام اول بیش از ۹۰ درصد استان‌ها سند آمایش خود را تا پایان برنامه هفتم توسعه، تدوین کرده‌اند و نظارت و ارزیابی و بازخورد بر همین اساس به استان‌ها ابلاغ شده است. امسال پیش بینی شرکت ۴۰ درصدی دانش آموزان در رشته های فنی را داشتیم که محقق شد.

وی با اذعان به اینکه در برخی از استان‌ها تعداد دانش آموزان هنرستانی به ظرفیت پیش بینی شده نرسید؛ گفت: بخشی از این مسأله به دلیل نبود زیر ساخت کافی در آستان ها بوده که تلاش شد تا این زیرساخت‌ها در استان ها آماده شود.

کاظمی با تاکید بر اینکه رویکرد دولت توجه به مهارت آموزی است گفت: رئیس جمهور دیروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری یکی از موضوعاتی را که به عنوان اولویت دولت مطرح کردند، همین توجه به هنرستان‌ها بود. خوشبختانه در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران امسال با همکاری وزارت کشور غرفه‌ای به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده شد تا در راستای همین مهارت آموزی به معرفی ظرفیت‌های هنرستان ها و اقداماتی که پیش از این انجام شده بود بپردازیم.

کاظمی خاطر نشان کرد: طبیعی است که بازدید از این غرفه از سوی کارشناسان و مسئولان به همافزایی و ایجاد یک شبکه گسترده هم در بحث تحقق شعار سال و هم بحث توجه به زنجیره ارزش کمک زیادی خواهد کرد.

کد خبر 6093377 علی قدمی

دیگر خبرها

  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • تصادف اتوبوس حامل دانش‌آموزان در محور یزد _طبس هشت مصدوم برجا گذاشت
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • تصادف اتوبوس حامل دانش آموزان در محور یزد طبس هشت مصدوم برجای گذاشت
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند